Man met Bluetooth headset

De beste Bluetooth headsets voor zakelijk gebruik (2021)

Ben je op zoek naar een nieuwe draadloze Bluetooth headset? Of is je huidige headset aan vervanging toe, maar je hebt nog geen idee hoe je hem moet vervangen? In dit artikel geven wij uitgebreid advies en wij bespreken de 5 beste Bluetooth headsets die je momenteel kunt kopen.

Wat is een Bluetooth headset?

Voordat we de verschillende producten bespreken, vertellen wij nog eerst eventjes wat een Bluetooth headset is. Een Bluetooth headset is een draadloze headset die je kunt koppelen met een computer, laptop, smartphone of tablet. Je kunt de headset direct koppelen met een apparaat waar Bluetooth op aanwezig is of je kunt gebruik maken van de bijgeleverde USB-dongle om een draadloze connectie tot stand te brengen. Het grote voordeel van een Bluetooth headset is dat je het product overal kunt gebruiken en eenvoudig mee kan nemen. Het nadeel van een Bluetooth headset is dat het bereik maximaal 15 tot 20 meter is (afhankelijk van de omgeving en de situatie) en dat de techniek storingsgevoelig is voor zaken, zoals Wi-Fi routers, Access Points, zendmasten en elektriciteitsmasten.

Waarop moet je letten?

Als je een Bluetooth headset wilt aanschaffen zijn er een aantal zaken waarop je moet letten. Allereerst of de headset wel comfortabel genoeg is, of deze geschikt is voor de apparaten waar je de headset aan wilt koppelen en of de accuduur wel voor jou voldoende is. Zeker voor gebruikers die de headset veel langs de weg gebruiken is het advies om een headset te kiezen die een vrij lange accuduur heeft. Daarnaast is het ook slim om te controleren of de headset wel compatibel is met de software die je wilt gebruiken.

De beste zakelijke Bluetooth headsets in 2021

Nu is het moment aangebroken dat we de beste Bluetooth headsets op een rijtje zetten. Wij hebben het overzicht zorgvuldig samengesteld en gekeken naar de prijs-kwaliteitsverhouding, draagcomfort en de functies.

Poly Voyager 5200 UC

De Poly Voyager 5200 UC is een kwalitatief uitstekende Bluetooth headset met een gewicht van slechts 20 gram. Die je gemakkelijk met een smartphone of een PC/laptop verbindt en indoet. Het is een oortje, die in tegenstelling tot de goedkopere varianten van het welbekende Bluetooth-oortje een aantal grote voordelen heeft. Zoals de 4 microfoons met Noise Cancelling en met behulp van de WindSmart-technologie ook goed gebruikt kan worden in een omgeving met veel geluid, zoals buiten op straat terwijl er een harde wind staat. Door de speciale coating is de headset beschermd tegen vocht en de accu biedt een spreektijd van circa 7 uur wanneer de headset volledig opgeladen is.

De Poly Voyager 5200 UC is geschikt voor mobiele telefoons, tablets en ook voor softphone clients, zoals Microsoft Teams, Skype, Xelion en 3CX. De headset wordt geleverd met een BT600 USB-dongle, verschillende maten dopjes van siliconen zodat het oortje altijd past en een oplaadkabel van mini-USB naar USB. Deze kabel gebruik je ook wanneer je de headset firmware wilt updaten. Hier heb je nog wel het gratis programma Hub Desktop van Poly voor nodig.

De Poly Voyager 5200 UC is geschikt voor flexwerkers en gebruikers die veel onderweg zijn. Zoals accountmanagers, post- en pakketbezorgers en vrachtwagenchauffeurs.

Jabra Evolve2 65

Jabra is al decennia lang een welbekend merk binnen de telecommunicatie en de headsets die zij produceren zijn van een uitmuntende kwaliteit. Zo ook de Jabra Evolve2 65. Een draadloze Bluetooth headset met een gewicht van 180 gram en compatibel met alle belangrijke softphone clients. Zoals Microsoft Teams, Xelion en 3CX. De headset bevat 4 microfoons in de microfoonhengel met Noise Cancelling en door de beveiliging in de luidsprekers, is je gehoor beschermt tegen hoge piep- en fluittonen. En door de grote en zachte oorkussens met een doorsnede van 40mm en bedekt met imitatieleer, is de Jabra Evolve2 65 één van de meest comfortabele headsets die te koop is.

Een groot pluspunt van de Jabra Evolve2 65 is de accuduur, want met een volledig opgeladen accu heb je circa 37 uur spreektijd. De headset wordt geleverd met een Jabra Link 380 Bluetooth-adapter, een oplaadkabel van USB-C naar USB en een stevige pouch. Daarnaast is het model ook verkrijgbaar in een mono variant en variaties waarbij er een oplaadstation wordt meegeleverd.

De Jabra Evolve2 65 is geschikt voor gebruikers die zowel thuis als op kantoor werken, vergaderingen via Microsoft Teams of andere relevante applicaties en callcentermedewerkers.

EPOS Sennheiser ADAPT 260

Sennheiser is een welbekend merk met betrekking tot hoofdtelefoons en headsets, maar sinds een jaar is EPOS verantwoordelijk voor het assortiment headsets van de Duitse fabrikant. Superieure audiokwaliteit staat bij EPOS Sennheiser hoog in het vaandel en dat is niet alleen te merken bij het gebruik, maar ook in de prijs. In verhouding zijn de headsets van EPOS Sennheiser duurder dan die van de concurrenten, maar het is de investering meer dan waard! De ADAPT 260 is een relatief nieuw product dat zich vanaf dag 1 heeft bewezen als niet alleen een kwalitatieve en betaalbare, maar ook als comfortabele Bluetooth headset voor intensieve gebruikers.

De lederen oorkussens zitten zeer comfortabel en de headset weegt slechts 121 gram en is met behulp van de flexibele hoofdband zodanig af te stellen dat de headset altijd lekker zit, maar de oren ook goed bedekken. En met de Noise Cancelling-technologie in de microfoon worden hinderlijke omgevingsgeluiden voor jouw gesprekspartners gefilterd. Daarnaast is het product gecertificeerd voor alle belangrijke UC-platformen, zoals Microsoft Teams, Xelion en 3CX en wordt de headset geleverd met de BT800 USB-dongle, een oplaadkabel en een stevige pouch. Tijdens de test ging de batterij circa 25 uur mee voordat de headset weer moest worden opgeladen.

De EPOS Sennheiser ADAPT 260 is geschikt voor gebruikers die zowel thuis als op kantoor werken, vergaderingen via Microsoft Teams of andere relevante applicaties en callcentermedewerkers.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

De EPOS Sennheiser ADAPT 560 is een draadloze Bluetooth headset in het high-end segment. Dat houdt in dat deze headset op het gebied van kwaliteit en functionaliteit een aantal grote voordelen heeft ten opzichte van de EPOS Sennheiser ADAPT 260. De headset weegt circa 230 gram en is gecertificeerd voor vrijwel ieder UC-platorm. Dat maakt de EPOS Sennheiser ADAPT 560 een uitstekende headset voor op kantoor. De geavanceerde microfoons zijn voorzien van Noise Cancelling en door de robuuste vormgeving, aanpasbare hoofdband en on-ear oorschelpen, die bedekt zijn met imitatieleer, zit de headset zeer comfortabel.

Een groot pluspunt is dat je de headset kunt opvouwen en dat maakt het eenvoudiger om de headset mee te nemen. Ideaal als je een flexwerker bent en telkens op een andere locatie jouw werkzaamheden verricht. De headset wordt geleverd met de BT800 USB-dongle, die je nodig hebt voor een stabiele verbinding met een computer of een laptop en uiteraard ontbreken ook de oplaadkabel en de stevige pouch niet.

De EPOS Sennheiser ADAPT 560 is geschikt voor gebruikers die snel afgeleid zijn en veel last hebben van omgevingsgeluiden, zoals spelende kinderen en pratende collega’s. Daarnaast is de headset ook geschikt voor zowel telefoneren als het luisteren naar muziek.

Jabra Evolve2 85

De Jabra Evolve2 85 is het grotere broertje van de Jabra Evolve2 65 met als voordeel dat de headset Active Noise Cancelling heeft. Om de concentratie te verhogen is een headset met ANC haast cruciaal terwijl je de ruisonderdrukking ook met een druk op de knop kan uitschakelen. De microfoons die in de microfoonhengel zijn verwerkt bevatten Noise Cancelling terwijl de over-ear oorkussens zeer comfortabel zijn. Mede te danken aan de afwerking met imitatieleer. En uiteraard is de headset geschikt voor verschillende softphones, zoals Microsoft Teams, Lifesize, Bluejeans en Zoom.

Het gewicht van circa 290 gram kan als een nadeel worden gezien en deze headset is naar onze mening ook iets minder geschikt om een hele dag te dragen. De Jabra Evolve2 85 wordt geleverd met de Jabra Link 380 USB-dongle, een USB-C oplaadkabel en een stevige opbergtas.

De Jabra Evolve2 85 is geschikt voor medewerkers die hun concentratie willen verhogen en zich willen afsluiten van de omgeving waar ze werken. De headset is minder geschikt voor gebruikers die vrijwel een complete werkdag afhankelijk zijn van een headset, omdat het product redelijk zwaar is.

Heb je advies nodig?

Ben je er nog niet over uit en heb je gericht advies nodig? Geen probleem! Laat een reactie achter voor de Product Specialist en wij gaan graag met je in gesprek om tot een goed en gericht advies te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *