Vrouw met Active Noise Cancelling headset

Wat is het verschil tussen Noise Cancelling, Ultra Noise Cancelling en Active Noise Cancelling?

Binnen de productgroep headsets kom je wel vaker de term Noise Cancelling of Noise Cancellation tegen. In dit artikel leggen we uit wat (Ultra) Noise Cancelling en Active Noise Cancelling is.

De term Noise Cancelling

Noise Cancelling is een term die je vaker bij de specificaties van een headset ziet staan en simpel uitgelegd is de techniek een softwarematige oplossing om achtergrondgeluiden te filteren. Voor jezelf en/of jouw gesprekspartner. Niet iedere headset heeft de technologie aan boord en er zijn ook verschillende vormen van Noise Cancelling. We nemen ze onder de loep en we zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Noise Cancelling

Een headset met Noise Cancelling bevat een filtersysteem in de microfoons. Dat ongeveer 70% van alle omgevingsgeluiden filtert. Als je met iemand aan het bellen bent, hoort die persoon nog wel wat geroezemoes op de achtergrond, maar ze kunnen het gesprek van bijvoorbeeld je collega’s of huisgenoten niet woord voor woord volgen. Tenzij iemand in je omgeving harder begint te praten of te schreeuwen. Daar kan de techniek niet tegenop.

Noise Cancelling is handig voor;
– Drukke kantoortuinen waar veel gebeld wordt
– Recepties waar veel mensen voorbij lopen
– Gezondheidssector, zoals huisartspraktijken en poli’s in ziekenhuizen
– Truckers die achter het stuur soms handsfree moeten bellen

Jabra Evolve2 65 UC/MS

De Jabra Evolve2 65 UC/MS is een goed voorbeeld van een kwalitatief goede Bluetooth headset met een goede Noise Cancelling in de microfoon. Het is dan ook niet zo vreemd dat de Jabra Evolve2 65 UC/MS één van de best verkochte headsets is.

Jabra Evolve2 65 UC Stereo - Bluetooth Headset - op oor - draadloos - USB - noise isolating - zwart


Ultra Noise Cancelling

Ultra Noise Cancelling is beter dan ‘normale’ Noise Cancelling en dit systeem filtert 90% van het omgevingsgeluid. we hebben het getest en het is veilig om te zeggen dat je in een cabrio met 120km/u over de snelweg kunt rijden en nog altijd een goed gesprek met een gesprekspartner kan voeren. Jouw gesprekspartner zal niet merken dat je in jouw cabrio met 120km/u over de A12 rijdt.

Ultra Noise Cancelling is handig voor;
– Drukke kantoortuinen waar veel lawaai is
– Werkplaatsen waar veel machines geluid produceren
– Callcenters met meerdere agents op een kleinere oppervlakte
– Mensen met kinderen die veel thuis werken

EPOS Sennheiser Impact SC660

De EPOS Sennheiser Impact SC660 is een headset met de Ultra Noise Cancelling technologie en dit product valt binnen het high-end segment van de headset fabrikant. Het is een bedrade headset die met verschillende aansluitmogelijkheden verkrijgbaar is. Zo sluit je de EPOS Sennheiser Impact SC660 eenvoudig aan op een smartphone, tablet, PC/laptop of VoIP-toestel.

Active Noise Cancelling

Active Noise Cancelling is een andere techniek die feitelijk niets te maken heeft met de microfoons in de headset. ANC zit voornamelijk in de luidsprekers van de headset. Veel headsets zijn zogenaamde on-ear headsets waarbij de oorkussens op het oor rusten. Met als nadeel dat geluid kan ontsnappen, maar ook bij het gehoor kan komen. Geluiden in je directe omgeving kunnen dan een storende factor zijn. Met Active Noise Cancelling wordt dit geluid gefilterd. Deze functie is een softwarematige oplossing en kan zowel in- als uitgeschakeld worden. Wanneer je voor een over-ear headset kiest die de oren volledig afsluiten, praten we over een passieve Noise Cancelling techniek.

Active Noise Cancelling is handig voor;
– Als je veel onderweg bent met het openbaar vervoer
– Als je zowel op kantoor als thuis niet gehinderd wil worden door achtergrond geluiden
– De concentratie wil verhogen

Paar zaken om rekening mee te houden

Active Noise Cancelling is een bijzondere technologie, maar ook een technologie die wel een paar nadelen heeft. Allereerst is het een nadeel als je een headset met ANC in het openbaar draagt, want je krijgt weinig mee van wat er om je heen gebeurt. Dat kan nadelig en zelfs gevaarlijk zijn. Daarnaast zijn er cases over mensen die niet tegen ANC kunnen, omdat het gehoor toch een beetje voor de gek wordt gehouden. Met als resultaat dat je het gevoel hebt dat je oren verstopt zitten. Het gevoel is vergelijkbaar met als je opstijgt in een vliegtuig alleen dan iets minder heftig. Er zijn zelfs verhalen dat mensen duizelig en misselijk worden tijdens het gebruik van de ANC functie.

Bose 700

De Bose 700 is een headset voor zowel zakelijk als privé gebruik en bevat de geavanceerde Active Noise Cancelling technologie. Die ook nog eens wordt ondersteund door een passieve Noise Cancelling, omdat dit een over-ear headset betreft. De oorkussens van deze headset sluiten je oren volledig af.

Bose 700 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling - Zwart

Vragen over Noise Cancellation?

Heb je nog vragen over Noise Cancelling en hoe de techniek jou kan helpen? Stel dan je vraag door hieronder een reactie achter te laten voor de Headset Specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *