Jongen met wireless gaming headset

De beste wireless gaming headsets voor de PC (2021)

Een goed geluid draagt bij aan een mooie beleving van de games die je op een PC of laptop speelt. Het aanbod is dan ook gigantisch en in dit artikel geeft de Headset Specialist gericht advies en wij zetten de beste draadloze gaming headsets voor je op een rijtje.

Waarom een gaming headset?

In het artikel Waarom een speciale headset voor gaming? hebben wij al iets meer vertelt over waarom je een speciale headset voor gaming nodig hebt, maar als je het artikel hebt gemist leggen wij het nog even kort uit. Een gaming headset heeft een aantal voordelen ten opzichte van een normale headset. Zo is het product speciaal voor gaming gemaakt en dat zorgt er uiteindelijk voor dat je een game intenser beleeft. Daarnaast bevat het product speciale software die het geluid tot in de kleinste details kan weergeven terwijl de fabrikanten van gaming headsets ook veel aandacht besteden aan de kwaliteit van de microfoon en het draagcomfort.

Draadloos verbinden met Bluetooth

Als je op zoek bent naar een goede draadloze gaming headset, dan is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Want gaming headsets kunnen belangrijke functies hebben die jou helpen om games beter te spelen, maar ook om in contact te zijn en te blijven met je vrienden waarmee je online speelt. Het is allereerst belangrijk dat de headset compatible is met het besturingssysteem van je gaming dekstop of laptop en dat je voldoende vrije USB-poorten hebt om een gaming headset aan te sluiten. Want een Bluetooth gaming headset wordt altijd geleverd met een USB-dongle.

Microfoonhengel of microfoons ingebouwd in de oorkappen?

Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat je voor jezelf bepaald of je een headset met een microfoonhengel of een headset met microfoons die in de oorkappen zijn verwerkt aanschaft. Wil je een heldere communicatie? Dan is het advies om voor een product met een microfoonhengel te kiezen. Wil je jezelf kunnen afsluiten van hinderlijke omgevingsgeluiden? Dan is het zeker de moeite waard om een headset met oorkussens met een gesloten ontwerp te kiezen, want dan worden je oren volledig afgesloten.

Stereo, Virtual surround en driedimensionaal geluid

Als laatste kan je voor jezelf bepalen of je een headset wilt die stereo geluid, virtual surround of driedimensionaal geluid kan produceren. Bij stereo geluid wordt het geluid van de game gelijkmatige verdeeld over de twee luidsprekers terwijl er bij virtual surround een surround effect wordt gecreëerd en zo kan je in games, zoals Call of Duty en Fortnite beter bepalen waar je vijanden zich bevinden. Bij driedimensionaal geluid gaat dit zelfs nog een stapje verder en weet je precies waar jouw tegenstanders uithangen. Helaas is deze techniek relatief nieuw en ondersteunen nog niet alle games en headsets dit geluidsformaat.

De beste draadloze gaming headsets in 2021

Nu is het moment aangebroken om de beste wireless gaming headsets voor je op een rijtje te zetten. In de vergelijking hebben wij rekening gehouden met de prijs- kwaliteitsverhouding, draagcomfort en de belangrijkste functies die op een gaming headset niet mogen ontbreken.

Corsair Void RGB Elite

De Corsair Void RGB Elite wireless headset is een zeer betaalbare headset terwijl je niet van een 7.1 Virtual Surround geluid. Zo hoor je de lichtste voetstappen tot aan bombastische explosies terwijl je spraak met de omnidirectionele microfoon uitstekend wordt doorgegeven. De headset bevat on-ear oorkussens bedekt met microvezelnetstof en gevuld met memory foam. De draagband is van aluminium en gevoerd. Zo is de Corsair Void RGB Elite niet alleen robuust, maar ook comfortabel.

Het koppelen gaat eenvoudig via de bijgeleverde USB-dongle en er wordt een stabiele connectie gemaakt zodat je geen zorgen hebt over eventuele storingen en dat de headset onaangekondigd de verbinding verliest. Het bereik tussen de dongle en de headset is circa 10 meter en met een stevige batterij kan je ongeveer 16 uur gamen als de headset volledig opgeladen is. Een leuke bijkomstigheid is dat je met de officiële software speciale instellingen kan toepassen en de kleuren van de ingebouwde LED-lampjes kan instellen.

De Corsair Void RGB Elite is een perfecte keuze voor de gamer die niet alleen veel geld wilt uitgeven, maar ook een kwalitatief goede headset wilt gebruiken. Maar houdt er wel rekening mee dat de oorkussens bedekt met microvezelnetstof niet zo comfortabel zitten als oorkussens die bedekt zijn met imitatieleer. Ook gebruikers die zich volledig van de omgeving willen afsluiten kunnen beter kiezen voor een product met over-ear oorkussens.

Roccat ELO 7.1 AIR

De meeste gamers kennen het merk Roccat wel. Roccat is een fabrikant van high-end gaming accessoires, die vergelijkbaar zijn met die van concurrenten, zoals SteelSeries en Razer. Echter zijn de producten van Roccat een stuk aantrekkelijker geprijsd. Zo ook de Roccat ELO 7.1 AIR. Een draadloze gaming headset met 7.1 Virtual Surround geluid en met imitatieleder bedekte over-ear oorkussens. Die gevuld zijn met memory foam en dus voor draagcomfort zorgen. En dat terwijl de TruSpeak-microfoon voor een kristalheldere communicatie met je medespelers zorgt.

De Roccat ELO 7.1 AIR is door middel van de bijgeleverde USB-dongle eenvoudig te verbinden met de PC en op te laden via de bijgeleverde USB-C kabel. Wanneer de headset volledig opgeladen is kan je het product ongeveer 24 uur gebruiken. En niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat de vormgeving van de headset ook geschikt is voor brildragende gamers.

De Roccat ELO 7.1 AIR is een high-end headset voor een lage prijs en er is weinig mis met het product van de fabrikant. Wellicht dat gebruikers die de aanschaf overwegen vallen over de nogal aanwezige en felgekleurde accenten op de oorkappen van de headset, maar wij vinden het er wel stoer uitzien!

Astro A20

Wil je een kwalitatief goede headset met comfortabele over-ear oorkappen en een microfoon met Noise Cancelling? Dan is de Astro A20 zeker een overweging waard! Ondanks dat de headset met een gewicht van ruim 700 gram wel erg zwaar is. Desalniettemin zitten de over-ear oorkussens bedekt met foam erg comfortabel en het surround geluid klinkt uitstekend!

De headset heeft in tegenstelling tot de vergelijkbare modellen geen verlichting, maar wel als één van de weinige een microfoon met een filtersysteem. Dat kom je weinig tegen en het zorgt voor een kristalheldere communicatie met je medespelers. Een nadeel is toch wel het bijzondere uiterlijk en de aparte kleurstellingen van het product.

De Astro A20 is een goede headset voor een goede prijs en is zelfs compatibel met een PlayStation 4 of 5. Je kan een extra dongle aanschaffen zodat je dezen niet continu tussen de systemen hoeft te wisselen. Het uiterlijk is bijzonder, maar zal ongetwijfeld een selectieve groep gamers aanspreken.

SteelSeries Arctis 7

De SteelSeries Arctis 7 is zeker de overweging waard als je een fanatieke gamer bent die urenlang ongestoord wilt spelen. De over-ear headset zit niet alleen comfortabel door de AirWeave-oorkussens, maar biedt ook een geweldige game ervaring door de verschillende technologieën die aan boord zijn. Zo beleef je games op de meest intense manier terwijl je ook de kleinste details hoort. Als er bijvoorbeeld een vijand in aantocht is. Daarnaast zorgt de techniek ook voor een ideale mix tussen het geluid van de game en de spraak van je medespelers. Terwijl je zelf ook uitstekend verstaanbaar bent door de geavanceerde microfoons die in de oorkappen zijn verwerkt.

Een groot pluspunt van de SteelSeries Arctis 7 is dat het een redelijk smal model is en dat draagt er ook aan bij dat je deze headset een hele dag kunt dragen. De accu kan het in ieder geval aan, want wanneer het product volledig opgeladen is kan je tot 24 uur gamen. Draadloos verbinden gaat kinderlijk eenvoudig door middel van de bijgeleverde USB transmitter.

De SteelSeries Arctis 7 is iets duurder, maar gezien de techniek en de kwaliteit is het de aanschaf meer dan waard. Zeker als je een fanatieke gamer bent die langdurig en ongestoord wilt spelen.

EPOS Sennheiser GSP 370

Het staat buiten kijf dat de EPOS Sennheiser GSP 370 het neusje van de zalm is. Het relatieve nieuwe product bevat een perfecte audiokwaliteit en met een Noise Cancelling microfoon ben je altijd goed te verstaan. EPOS Sennheiser heeft zich al bewezen op de zakelijke markt en mag als een fabrikant van high-end audioproducten worden gezien. De EPOS Sennheiser GSP 370 is een robuust model, maar zit uiterst comfortabel door de zeer zachte oorkussens, die met imitatieleer bedekt zijn.

Verbinden gaat eenvoudig via de bijgeleverde USB-dongle en de headset bevat het 7.1 Virtual Surround systeem. Zodat je jouw games nog intenser beleeft. Het grootste voordeel is de batterijduur, want wanneer het product volledig opgeladen is heb je een speeltijd van circa 100 uur (!). En dat is extreem lang!

De EPOS Sennheiser GSP 370 is voor de fanatieke gamer, die niet alleen de beste audiokwaliteit zoekt, maar ook bereidt is om er een bedrag voor te betalen. Dat gezegd hebbende is de headset redelijk geprijsd en zeker een overweging waard om te kopen.

Heb je advies nodig?

Je hebt nu een goed beeld bij welke wireless gaming headsets je het beste kunt kopen, maar als je twijfelt kan je om advies vragen. Laat hieronder een reactie achter voor de Headset Specialist en wij helpen jou graag op weg om tot de beste keuze te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *