Zakelijke headsets op kantoor

Waarom een goede headset voor op kantoor?

Je ziet steeds vaker dat kantoormedewerkers een headset dragen en dat is ook niet zo vreemd. Een headset biedt namelijk een hoop voordelen. Welke voordelen dat precies zijn leggen wij uit in dit artikel. Daarnaast geven wij advies over welke headsets het beste in jouw organisatie passen.

De headset is soms en steeds vaker jouw beste vriend

De headset is tegenwoordig jouw beste vriend als je op kantoor werkt, want een headset biedt enorm veel voordelen. Allereerst hoef je niet meer met de hoorn tussen de nek en de schouders te zitten als je tijdens een telefoongesprek notities wilt maken. Met een headset heb je immers jouw handen vrij en het grote voordeel is dat je geen nek- en rugklachten meer hebt, omdat je niet meer in de meest vreemde posities zit om de hoorn tussen het hoofd en de schouder te klemmen.

Storende geluiden filteren

Een headset biedt ook voordelen op het gebied van het filteren van storende geluiden. Een goede zakelijke headset heeft in de regel een microfoon met Noise Cancelling en met deze techniek worden achtergrondgeluiden gefilterd voor jouw gesprekspartners. Daarnaast kan je kiezen voor een headset met twee oorkussens die jou als gebruiker afschermen voor die storende geluiden. Bijvoorbeeld luidruchtige collega’s, die met elkaar in gesprek zijn of rinkelende telefoons op de afdeling. Een headset met Active Noise Cancelling heeft als voordeel dat deze geluiden voor jou als gebruiker nog meer worden gefilterd. Je zou dus ook kunnen zeggen dat een headset met ANC het concentratievermogen verhoogd.

Bescherm de privacy van jouw klanten en partners

Privacy is steeds vaker het toverwoord dat veel te horen is in de zakelijke markt. Hoe scherm je de privacy van jouw klanten en partners af en hoe helpt een headset hierbij? Heel simpel! Door de Noise Cancelling functies in de microfoon worden achtergrondgeluiden gefilterd. Daarom kan jouw gesprekspartner niets horen van een eventueel gesprek dat een collega naast jou aan het voeren is met een andere klant of partner. In sectoren, zoals huisartspraktijken, poli’s en financiële instellingen, is een headset met een Noise Cancelling of Ultra Noise Cancelling microfoon echt een must!

Overstappen op de softphone

Jouw werkgever is misschien al jaren gewend om met de traditionele bureautelefoon te werken, maar de techniek verandert en ook onze manieren van werken. Daarom stappen steeds meer bedrijven over op de softphone. Met als nadeel dat het welbekende toestel op het bureau of de werkplek verdwijnt. Een headset is cruciaal als je via een softphone belt. Je hebt immers geen andere mogelijkheden om met een klant of partner te communiceren en het laatste wat je wilt is de ingebouwde microfoon en luidsprekers van de laptop gebruiken. Die zijn namelijk kwalitatief gezien ver ondermaats om een fatsoenlijk gesprek te kunnen voeren.

Een headset levert geld op

Voor de werkgever is het aanschaffen van headsets ook enorm interessant! Veel werkgevers zien de aanschaf van headsets als een pittige investering, maar op termijn levert het geld op! Ten eerste kunnen collega’s geconcentreerder werken en ze zijn dus productiever. En door het feit dat ze niet meer in rare houdingen zitten om de hoorn tussen het hoofd en de schouder te klemmen, is er ook minder ziekteverzuim. Maar de belangrijkste reden is dat een heldere communicatie gesprekken verkorten en dat levert tijd op om meer gesprekken te voeren. Met andere woorden, je kan meer geld verdienen in hetzelfde tijdsbestek!

De keuze is reuze

Als jij en jouw werkgever er eenmaal over uit zijn dat het aanschaffen van headsets een goede stap is, begint het proces om het uit te zoeken welke headsets de beste keuze zijn. Welke headsets in aanmerking komen is afhankelijk van de situatie en hoe de omgeving van de telefonie eruit ziet. Daarnaast kan je ook nadenken over headsets met draad of draadloze headsets. Headsets met draad zijn kwalitatief net zo goed als draadloze headsets, maar wel goedkoper. Echter biedt een draadloze headset meer bewegingsruimte en minder irritaties bij collega’s als zij continu met het draadje van de headset aan het stoeien zijn. En dat komt de productiviteit weer niet ten goede. In de onderstaande tabel schetsen we een aantal situaties met een bijpassend advies over welke headsets eventueel in aanmerking komen.

SituatieDraadloos DECTBluetoothRJ-kabelUSB/USB-C
Bellen via de bureautelefoonGeschiktOngeschiktGeschiktOngeschikt
Bellen via het VoIP-toestelGeschiktGeschikt*GeschiktGeschikt**
Bellen via PC of laptopGeschikt***GeschiktOngeschiktGeschikt
Bellen via de smartphoneGeschikt****GeschiktOngeschiktOngeschikt
Minder dan 20 medewerkersGeschiktGeschiktGeschiktGeschikt
Meer dan 20 medewerkersGeschiktOngeschiktGeschiktGeschikt
Eenvoudig mee te nemen OngeschiktGeschiktGeschiktGeschikt
Kans op storingen en uitvallenZelden tot nooitGemiddeldNooitNooit
Het gemiddelde draadloze bereikCirca 150m bereikCirca 25m bereikNiet van toepassingNiet van toepassing
Gemiddelde snoerlengteNiet van toepassingNiet van toepassingCirca 2mCirca 2m
* Als VoIP-toestel over Bluetooth beschikt.
** Als VoIP-toestel over een USB/USB-C aansluiting beschikt.
*** Als de draadloze DECT headset ook geschikt is voor PC/laptop en met USB/USB-C te verbinden is.
**** Als de draadloze DECT headset ook geschikt is om met Bluetooth te koppelen met een smartphone.

De beste zakelijke headset

Helaas is er geen eenduidig antwoord te formuleren welke zakelijke headset nu de beste is, maar in onze productadviezen geven wij uitgebreid advies over welke headsets de beste koop zijn. Lees de onderstaande artikelen voor meer informatie;

Heb je vragen aan de Headset Specialist?

Heb je vragen aan de Headset Specialist of wil je gericht advies? Of heb je vragen over dit artikel? Laat dan een reactie achter en de Headset Specialist reageert zo snel mogelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *